fb

Uticaj obnove pozitivnosti u bolesti 

Pozitivan pogled na život je dobar za vaše mentalno zdravlje, to svi znamo. 

Problem je što život nije uvek pozitivan. Svi se nosimo sa bolnim emocijama i iskustvima. Te emocije, iako su često neugodne, važne su i treba ih osetiti i s njima se nositi otvoreno i iskreno.

Za postizanje naših ciljeva u životu važno je biti pozitivan i imati nadu

Negativne misli nas usporavaju i čak nas mogu skrenuti s puta. Svi veliki igrači, govoreći o svojim uspešnim pričama, spominju kako ih je neuspeh pogađao iznova i iznova. Uprkos svim tim neuspesima, održavala ih je nada i snaga pozitivnog razmišljanja. Svi motivacijski govornici govore o pozitivnosti i njenim efektima na postizanje naših ciljeva.

Popularni romanopisac Paulo Coelho jednom je rekao:

„Morate biti osoba za koju nikada niste imali hrabrosti biti. Postepeno ćete otkriti da ste vi ta osoba, ali dok to jasno ne vidite, morate se pretvarati i izmišljati. „

Sva ta pozitivnost i nada nisu povezani samo s postizanjem naših ciljeva.

Na oporavak od dugotrajne bolesti poput dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i karcinoma također utiče pozitivno razmišljanje i nada.

To nisu samo reči koje će vam biti ugodne.

Sprovedene su mnoge vrste istraživanja kako bi se proučio učinak pozitivnosti na oporavak bolesti. Jedno takvo istraživanje je pokazalo da su pacijenti sa jakim negativnim emocijama u vezi sa njihovom bolešću iskusili anksioznost ili depresiju, te je bila manja verovatnoća da će im biti bolje.

S druge strane, pacijenti koji su mislili da bolest ima manje posledica na njihov život bili su manje uznemireni. Oni su takođe pravilno pratili tretman i dobili bolje rezultate od onih sa negativnim emocijama.

Ovakve vrste istraživanja pomažu u razumevanju važnosti pozitivnosti. Takođe, vode zdravstvene radnike i članove porodice o tome kako se nositi sa stresom povezanim sa pacijentovom bolešću.

Pozitivno okruženje je vrlo važno za oporavak pacijenta.

Da mu se učini da je ovo samo privremena faza i da će sve biti u redu. Pacijenti koji imaju svoju porodicu koja ih izdržava oporavljaju se bolje i brže od onih koji nemaju odgovarajuću podršku.

Share This