fb

Pronađite više radosti i vitalnosti!

1) Povežite se sa svojih 5 čula

Osetite se vitalnije i živahnije izlaskom napolje i osetite sunce na licu i vetar koji vam nežno četka kosu! Obujte cipele i utonite u osećaj hladne zemlje pod nogama. Prošetajte i zastanite da osetite miris ruža ili se namočite u vrućoj kupki sa esencijalnim uljem.

Što se više možete povezati sa svojim čulima i sa prirodom, postaćete smireniji i opušteniji. Naročito tokom sezone kada sunce sija, svesno sedenje na sunčevoj svetlosti 5-10 minuta dnevno uz zatvaranje očiju  može vam dramatično olakšati raspoloženje.

2) Vežbajte

U redu, ovo može izgledati očigledno, ali često zaboravljeno. Za razliku od samo još jednog zadatka sa vaše liste, razmislite o nekim načinima na koje vežbanje može biti zabavno – možda čak i da se ponovo povežete sa detetom. Ako izostavimo pojmove „izgledati glupo“ i obustavimo moguće presude, postoji li nešto što ste oduvek želeli da probate, a niste nikada – poput surfovanja ili Tai-Chi-a? Shvatite to kao novi način lečenja sebe.

Ili ako je samo teško pronaći vreme, postoji li način da članove porodice odvedete na dobro trčanje, plivanje ili vožnju biciklom do prodavnice sladoleda? Pokret vas vraća u kontakt sa vašim telom, izbacuje vam glavu, revitalizuje ćelije i sveukupno će direktno doprineti da se svakodnevno osećate vitalnije i življe.

3) Zabavljajte se i družite

vitalnost

U našem modernom društvu potraga za vremenom za uživanjem u društvu prijatelja i porodice izgleda da je izbledela. Između zakazivanja izazova i povećanja odgovornosti, prva stvar koja se često preseče je igra.

Vremenom, svakodnevni život može postati dosadan, a lepota i sočnost života mogu se zaboraviti ili u najboljem slučaju osetiti samo na kraće vremenske periode. Ipak zamislite kakav bi život mogao biti da je igra deo naših svakodnevnih potreba, poput određenih vitamina i minerala. Kaže se da je „Smeh najbolji lek“, ali nas nema dovoljno.

Kako možemo stvoriti više igara i zabave u svom životu? Ako shvatimo da stres utiče ne samo na naše mentalno i fizičko zdravlje, već i na naše odnose. Nadamo se da se možemo setiti da postavljanje ograničenja oko posla i stvaranje prostora za prijatelja ili zabavu u našoj nedelji može doprineti osećaju motivacije, inspiracije i preporoda dugi niz godina.

Share This