fb

Kako ostati pozitivan u dugotrajnoj bolesti

Minimizirajte stres

Pokušajte se što više kloniti stresa. Kad god ste u stresnoj situaciji, zapitajte se, mogu li učiniti nešto da to kontrolišem? Ako je odgovor ne, pokušajte odstupiti od stresnih misli, jer ne biste trebali brinuti zbog nečega što se ne može promeniti. Neke stvari trebaju biti takve kakve jesu, pa zašto onda trošiti svoju mentalnu energiju. A ako je odgovor da, onda prestanite brinuti i počnite delovati. Zašto brinuti o nečemu što možete uspeti kontrolisati ili promeniti.

pozitivan rad

Osetite male pobede

pozitivno vežbanje

Život čine male stvari. U našem užurbanom i ambicioznom životu često zaboravimo obratiti pažnju na male stvari koje radimo ili se događaju oko nas. Pokušajte se usredsrediti na te sitnice, te male pobede. To će vam pomoći da ostanete motivisani i pozitivni. Čak je i kuvanje dobrog obroka mala pobeda. Kad to osećate i cenite, trenirate mozak da bude pozitivan prema sebi.

Odklonite svoje razmišljanje od negativnog ka pozitivnom

 

 

Pozitivno razmišljanje nije magija i neće učiniti da svi vaši problemi nestanu. Ali  će učiniti  da lakše  upravljate njima  i pomoći vam da pristupite poteškoćama na pozitivniji i produktivniji način.

 

pozitivno utiči na biljke

 Radite šta volite

To je jedna od najboljih stvari koja vam može pomoći da odvratite svoj um i misli. To može biti jednostavno poput uživanja u šolji kafe, čitanja knjige ili poseta nekome ili negde.

Share This