fb

3 načina za jačanje imuniteta

Imunitet se jača, gradi i održava godinama, celog  života, a ne u trenutku kada obolimo i kada nam saopšte dijagnozu.

Osećate se umorno zbog sezone gripe i novih virusa?  Niste sami.

Dok nastavljate da se bavite zdravom higijenom i klonite se onih koji su bolesni, bilo bi korisno pružiti malo ljubavi svom imunološkom sistemu, dok on naporno radi na održavanju zdravlja.

Jedan od najjednostavnijih načina da se to postigne je prilagođena prehrana na način kako da budete sigurni i zdravi u ovo nesigurno vreme.

   1. Održavajte zdravu prehranu

Osnovni uzrok svih vrsta bolesti je manjak hranljivih materija-nutrijenata i intoksikacija organizma.

Živimo u vremenu nutritivne podhranjenosti, na način da živimo u izobilju hrane koja je šuplja, prazna, osiromašena a pritom puna hemikalija, sintetičkih dodataka, emulgatora, pojačivača okusa, bojila, fungicida, herbicida, pesticida i ko zna čega sve ne.

Ono što ostaje kao opcija su jako kvalitetni suplementi sa kojima možete poboljšati svoj kvalitet života i zdravlja. Pokušajte unositi što više organskog, prirodnog, živog, vlastitog, autohtonog.

Najbolji lek je vaša hrana! 

Najbolja bolnica je vaša kuhinja!

   2. Spavajte dovoljno i kvalitetno

Ako se ne odmarate dovoljno svake noći, vaš imuni sistem će teže funkcionisati. Zdrava odrasla osoba trebala bi da ima između 7 i 8 sati sna.

   3. Oslobodite se svega što vas uznemirava

Pronađite način kako da izbacite stresove iz svog svakodnevnog života. Stres utiče na vaš imuni sistem, kao i na sposobnost spavanja noću.

Najbolji tretman je prevencija !

 Vi ste kreatori svog zdravlja!   Najbolji lekar  ste vi- sami sebi!

 Budite dobri prema svom telu i neka ono bude dobro prema vama!

Share This